Aannemers vergelijken en selecteren

Vergunning en nu?

Als de vergunning verleend is en de wettelijke bezwaartermijn is afgelopen kan er gestart worden met de bouw. Maar hoe pak je dit nu aan? Waar moet je opletten? Ook hier kunnen wij onze klanten helpen met advies. Of de klant nu zelf gaat bouwen of liever toch een aannemer inschakelt, wij maken advies op maat. Maak vrijblijvend een afspraak.

Een aannemer zoeken

In veel gevallen zal de klant besluiten om de bouwwerkzaamheden te laten uitvoeren door een aannemer en wellicht bij kleinere klussen door een ZZP-er. Maar hoe weet u nu dat u te maken heeft met een goede en betrouwbare aannemer? Wanneer er gekozen wordt voor een aannemer adviseren wij altijd te kiezen voor een aannemer met het bouwgarant keurmerk. Mocht er onverhoopt wat met de aannemer gebeuren waardoor hij de klus niet af kan maken weet u zeker dat deze zorg overgenomen wordt stichting Bouwgarant. Voor meer informatie kijkt u op www.bouwgarant.nl.

Extra service!

Het vergelijken van 2 of meer offertes van verschillende aannemers is zonder vakkennis vaak erg lastig. Als wij de bouwaanvraag voor onze klanten volledig hebben verzorgd doen wij gratis een offerte advies. Maar ook het verzorgen/ controleren van de contract
stukken kunnen wij verzorgen voor onze klanten. Evenals een opleveringskeuring wanneer dit gewenst is.

Aanneemsom of op regie?

Wat past bij mij? Een bouwklus kun je op 2 manieren laten uitvoeren. Je kunt een aanneemsom (vast bedrag) afspreken maar je kunt het ook op regie basis laten uitvoeren. Dat wil zeggen dat je alleen een uur tarief afspreekt en dat er elke week bijvoorbeeld wordt gefactureerd. Voor beide manieren valt wat te zeggen.

 

Aanneemsom

Voordelen:
– Vast bedrag, geen verrassingen achteraf
– Heldere begroting met duidelijke afspraken ten grondslag
– Wanneer een klus langer duurt is dit voor risico van de aannemer

Nadeel:
– Wanneer een klus sneller klaar is profiteer je niet van het financieel voordeel

 

Op regie

Voordelen:
– Wanneer een klus sneller klaar is, profiteer je van het financieel voordeel

Nadelen:
– Wanneer de klus langer duurt is het risico voor de opdrachtgever
– Veel administratieve bewaking nodig
– Geen financiĆ«le duidelijkheid vooraf
– Moeilijk beheersbaar

 

Wij adviseren onze klanten in de meeste gevallen om het werk aan te laten nemen door een aannemer. Dit heeft als voordeel dat het werk veel beter beheersbaar is. In sommige gevallen, wanneer het bijvoorbeeld gaat om een ingewikkelde renovatie waar vooraf niet duidelijk is hoe bijvoorbeeld de constructie eraan toe is, is het maken van een vaste prijs niet mogelijk en zal er worden gekozen voor werken op regie basis.

Van der Veen advisering - 3d tekenwerk