Ventilatie- en Daglichtberekening

Bouwbesluiteisen

Ventilatie- en Daglichtberekening

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning zijn er meer gegevens nodig dan alleen bouwtekeningen. De gemeente wil ook weten of het nieuwe bouwwerk voldoet aan de Bouwbesluiteisen. Bijvoorbeeld komt er voldoende daglicht binnen? Of is er genoeg ventilatie in de woning om zo een gezond leefklimaat te creëren. Al deze eisen worden omschreven in het bouwbesluit.

Ventilatieberekening

Het woord zegt het al, met een ventilatieberekening wordt gekeken of de ruimtes voldoende ventilatie krijgen. Dit is nodig om een gezonde leefomgeving te creëren. Als een woning slecht geventileerd wordt zul je dat als bewoner merken aan je gezondheid. Er zijn verschillende manieren om een woning goed te ventileren. Wij bespreken met u vooraf wat u het prettigst vind en passen dit toe in onze berekeningen.

Daglichtberekening

Met een daglichtberekening kan worden aangetoond dat er voldoende daglicht in een ruimte binnenkomt. Dit is belangrijk om een fijne leef omgeving te creëren. De overheid heeft in het bouwbesluit hier regels voor opgenomen waar elke nieuwe woning aan moet voldoen.

Kijk hier voor de tarieven van deze berekeningen.

Bouwbesluiteisen